latinica  ћирилица
23/02/2021 |  21:35 ⇒ 21:48 | Autor: SRNA

U centru Surčina istovareno sedam tona pilećih nogica

U centru beogradske opštine Surčin na sred livade istovareno je čak sedam tona smrznutih pilećih nogica, a ekipe Veterine su po pozivu mještana očistile dio otpada, pa je njihova brza intervencija spriječila dalje širenje nesnosnog smrada na širem području.
Surčin - deponija - Foto: Novosti.rs
Surčin - deponijaFoto: Novosti.rs

Preostale pileće nogice, odnosno više od tri tone, koje su se zbog lijepog vremena skroz otopile, danas je trebalo da budu uklonjene i za taj posao opština Surčin je obijezbedila bager-utovarivač.

Predsjednik opštine Surčin Predrag Baroš rekao je za TV Prva da su na četiri kilometra odatle vodoizvorišta.

- Prijetila nam je ekološka katastrofa - da se zagadi voda za piće - rekao je Baroš.

Građani su uspjeli da zapišu registarske oznake kamiona koji je dovezao i istovario otpad i to je proslijeđeno policiji, koja treba da ustanovi kome pripadaju.

Novosti nezvanično saznaju, da se u jednoj beogradskoj firmi pokvarila komora za hlađenje, a ta firma je sklopila dogovor sa drugom firmom da pokvarene pileće nogice odveze iz hangara, što su oni i uradili, ali su nogice istovarene na livadi u centru Surčina.

- Inspekcija je na terenu i obišla je sve firme koje su u tom poslu. Definitivno nije nijedna sa teritorije opštine Surčin - rekao je Baroš.

Opština Surčin godinama se bori sa divljim deponijama, a trenutno ih je više od 20.