latinica  ћирилица
24/02/2021 |  11:11 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Trebinje: Nagrade turističkim agencijama koje su najbolje realizovale vaučere (VIDEO)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uručio je danas simbolične novčane nagrade vlasnicima turističkih agencija "Frend travel" i "Luks travela" za realizovane aranžmane u kojima su korišteni vaučeri Vlade Republike Srpske.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Ćurić je rekao novinarima da su zajedno sa gradskom Turističkom organizacijom odlučili da ih nagrade novčanim nagradama koje jesu simbolične, ali daju podstrek agencijama da se potrude da realizuju što više turističkih vaučera.

On je istakao da je Trebinje značajno turističko mjesto u regionu, te najavio da će tokom sljedeće sedmice biti organizovan zajednički sastanak sa vlasnicima hotela, restorana, vinarija, turističkih agencija i gradske Turističke organizacije da bi se sagledali planovi u oblasti turizma za 2021.

Ćurić je dodao da ove sezone očekuju veliki broj gostiju, te pozvao sve turiste da vode računa o zdravlju, ali i da posjete Trebinje i Republiku Srpsku.

Simbolični novčani iznosi danas su uručeni vlasniku turističke agencije "Frend travel" Predragu Turniću i "Luks travela" Vladimiru Јankoviću.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Marko Radić rekao je da su turističke agencije prve osjetile pad poslovanja usljed virusa korona, ali da su ove dvije agencije brzo prošle kroz tu tranziciju, prilagodile se novom poslovnom okruženju i adaptirale na nove uslove poslovanja.

On je dodao da spremno ulaze u sljedeću turističku sezonu, te da je dogovoren plan djelovanja do sredine proljeća kada će se nizom kampanja djelovati na agencije ali i turiste da bi posjetili Trebinje s obzirom na produženi rok trajanja turističkih vaučera Vlade Republike Srpske.

Radić je naveo da je u Trebinju u prošloj godini ostvareno 42 odsto noćenja u odnosu na 2019, što je iznad svjetskog prosjeka koji je 30 odsto.

- Vjerujemo da će Trebinje već od aprila da zabilježi značajnije posjete pogotovo kada je riječ o domaćim turistima i turistima iz regiona - rekao je Radić.

Vlasnik turističke agencije "Frend travel" Predrag Turnić rekao je novinarima da je prethodna turistička sezona zbog epidemije virusa korona bila zahtjevna, te najavio da će u predstojećoj biti fokusirani na domaće i goste iz region.

Vladimir Јanković iz turističke agencije "Luks travel" zahvalio je Gradskoj upravi za razumijevanje i podsticaj, te dodao da će pružiti podršku kako bi spremno dočekali i ugostili turiste.