latinica  ћирилица
24/02/2021 |  12:51 ⇒ 13:53 | Autor: sputniknews.com

Polarna hladnoća u Americi zaledila Nijagarine vodopade (VIDEO)

Dijelovi vodopada rijeke Nijagare koji se nalaze u saveznoj američkoj državi Njujork, na granici SAD i Kanade, zaledili su se tokom vikenda pošto su se prošle nedjelje temperature u tom dijelu Amerike spustile na minus 18 stepeni.
Polarna hladnoć́a u Americi zaledila Nijagarine vodopade (Foto:  REUTERS / LINDSAY DEDARIO) -
Polarna hladnoć́a u Americi zaledila Nijagarine vodopade (Foto: REUTERS / LINDSAY DEDARIO)

Svjetski mediji pišu da su turisti koji su se juče zatekli na vodopadima fotografisali velike komade leda kako plutaju rijekom, a oblaci pare i duga bili su atrakcija tokom cijelog dana na zubatom suncu.

Premda se na nekim fotografijama čini da su se vodopadi potpunosti smrzli, voda nikada ne prestaje da teče uprkos ekstremno hladnom vremenu, a velike ledene površine na rijeci su zabilježene i tokom 2014. i 2015, kada je područje zahvatio polarni vorteks.

Poput mnogih američkih država i državu Njujork je u posljednje dvije nedjelje zahvatio ledeni talas hladnoće, a snijeg se na tom području očekuje i idućih dana.

Posljednji put ovakvi prizori na Nijagarinim vodopadima viđeni su 2017. godine, kada je u tom dijelu države palo više od pola metra snijega, a vodopad i okolna područja bili su okovani ledom.