latinica  ћирилица
24/02/2021 |  14:21 ⇒ 14:21 | Autor: RTRS

Inicijativa za bratimljenje Šamca sa opštinom Lipljan

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas načelniku opštine Šamac Đorđu Milićeviću zahvalnicu i knjigu "Humano srce Srpske" u znak zahvalnosti za pruženu pomoć u izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i što već šest godina učestvuje u projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".
Milorad Arlov u Šamcu - Foto: RTRS
Milorad Arlov u ŠamcuFoto: RTRS

Arlov je istakao da do kraja godine planiraju završetak izgradnje Dnevnog centra za koje im je neophodno još 45.000 evra, te još jednom pozvao sve na humanost.

On je naveo i da je Milićeviću predložio da se opština Šamac bratimi sa opštinom Lipljan, te da će i na taj način uvezati Šamac, Republiku Srpsku sa Kosovom i Metohijom.

Milićević je naglasio da ga raduje inicijativa da se Šamac bratimi sa opštinom Lipljan iz koje šest godina dolaze djeca u ovu posavsku opštinu, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

On je istakao da će na ovaj način veza Srba iz Republike Srpske i Kosova i Metohije biti još snažnija i u vremenima koja dolaze.

Govoreći o Dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici, Milićević je posjetio da je opština Šamac tokom prošle godine pomogla izgradnju sa 4.000 KM.

- Naša želja je utoliko veća da pomognemo kada postoji Arlov koji sav svoj trud ulaže u smislu podrške i uvezivanja Republike Srpske i Kosova i Metohije - rekao je Milićević.