latinica  ћирилица
24/02/2021 |  17:35 ⇒ 19:03 | Autor: SRNA

Tegeltija: Usaglašen način odlučivanja u Komisiji za saradnju sa NATO

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da je dobro što je preimenovana Komisija za NATO integracioni proces BiH u Komisiju za saradnju BiH sa NATO čime je prvi put dobila adekvatan naziv, usklađen djelokrug rada i jasno definisan način odlučivanja.
Zoran Tegeltija - Foto: SRNA
Zoran TegeltijaFoto: SRNA

Tegeltija je pojasnio da se poslije usvajanja Programa reformi prvi put govori o toj komisiji, koja i jeste u skladu sa njim definisana, kao i njen način rada.

- Postojala je situacija koja je stvarala mnogo nervoze u odlučivanju. Sada je definisan sistem odlučivanja u Komisiji za saradnju sa NATO po principu odlučivanja u Savjetu ministara, gdje je u drugom krugu glasanja potreban makar jedan glas predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg u Komisiji za saradnju sa NATO - pojasnio je Tegeltija.

Tegeltija smatra da je dobra stvar što je taj dio posla završen i da će to omogućiti BiH da realizaciju Programa dostavlja u NATO u Brisel i da u skladu sa tim programom nastavi da se radi.

- Dugo je sve to trajalo, gotovo tri-četiri mjeseca smo se usaglašavali oko ove odluke. Zahvalan sam svima koji su radili da dođemo do ove odluke i formiranja Komisije - rekao je Tegeltija.