latinica  ћирилица
24/02/2021 |  18:23 ⇒ 18:23 | Autor: SRNA

Privremena obustava nastave u OŠ "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu

Nastava u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u opštini Istočno Novo Sarajevo biće obustavljena od sutra do 9. marta zbog nepovoljne epidemiološke situacije.
Učionica - Foto: RTRS
UčionicaFoto: RTRS

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo su naveli da je načelnik Јovan Katić uputio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske urgenciju za privremenu obustavu nastave u Osnovnoj školi "Sveti Sava" zbog nepovoljne epidemiološke situcije.

Prethodno je u prostorijama škole održan hitan sastanak na kojem je zaključeno da se nastavni proces privremeno obustavi i da se pređe na onlajn nastavu da bi se zaštitilo zdravlje učenika i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Sastanku su prisustvovali Katić sa saradnicima, direktor Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo u Istočnom Sarajevu Vlado Miovčić, direktor škole Danijela Mrda, predsjednik Školskog odbora, kao i predstavnici Doma zdravlja i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predstavnici škole upoznali su okupljene o trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u školi, te izrazili bojazan da se redovna nastava neće moći održavati u narednom periodu, a zabrinutost zbog širenja virusa korona izrazio je i direktor Regionalnog centra.

Nadležno ministarstvo reagovalo je po hitnom postupku i Opštinskoj upravi dostavilo mišljenje u kojem je saglasno sa navedenim zaključkom.