latinica  ћирилица
24/02/2021 |  19:18 ⇒ 25/02/2021 | 08:04 | Autor: RTRS

RTRS u Herceg Novom sa trojkama koje su glumile Budu u "Dari iz Јasenovca" (VIDEO)

Osim što je film "Dara iz Јasenovca" izazvao brojne komentare u javnosti, što prvi put filmski govori o stradanju srpskog naroda kroz ličnost i porodicu, biće upamćen i po najmlađoj ulozi - malog Bude. Taj lik, zavisno od scene, glumile su trojke iz Herceg Novog. Sada već trogodišnjake, ekipa RTRS-a, posjetila ih je u njihovom gradu.
Porodica Šaranović (Ustupljena fotografija) -
Porodica Šaranović (Ustupljena fotografija)

Luka, Simon i Јakov Šaranović danas na novljanskom škveru, u bezbrižnoj dječijoj igri, a prije nešto više od jedne godine završili su snimanje filma "Dara iz Јasenovca", nakon što ih je kasting-agencija odabrala da iznesu ulogu najmlađeg Darinog brata - Bude. Majka Marija kaže da je tromjesečni boravak u Somboru i Beloj Crkvi, umjesto šestomjesenog, bio veoma naporan.

- Sa mog stanovišta i stanovišta filmske ekipe, oni su fascinantni. Luka je sarađivao, bio je fascinantan, glumio je dijete, a on ustvari i jeste dijete. Ponosna sam i drago mi je u svakom slučaju - kaže Marija.

Marija kaže da je imala pomoć i razumijevanje cijele filmske i glumačke ekipe, koji su se prilagođavali djeci. Na setu, oko čuvanja dječaka, najviše joj je pomagala majka, a pred kraj snimanja i muž, pomorac.

- Drago mi je što smo bili dio projekta i što je film ostavio takav utisak. Iako sam čula podijeljene komentare, mislim da je /Predrag Antonijević/ Gaga stavio akcenat na emotivnost i dobro je što je jedan takav film snimljen - kaže Marija.

U podizanju malih novljaskih filmskih zvijezda, punih energije, pomaže prijateljica Milica. Presrećna je, kaže, što je dio porodice.

Šaranovići su ostali u kontaktu sa mnogima sa snimanja filma. Marija posebno ističe ljudski odnos glumaca iz Kozarske Dubice i Banjaluke, od kojih je saznala dio istorije stradanja Srba toga kraja. Doći će vrijeme kada će svojim dječacima moći da objasni njihovu ulogu u filmu. Za sada ne razmišlja o novom angažmanu.