latinica  ћирилица
24/02/2021 |  19:39 ⇒ 19:39 | Autor: SRNA

Sjevernoj Makedoniji Srbija uručila još 3.510 Fajzerovih vakcina

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar danas je na graničnom prelazu Tabanovce uručio ministru zdravlja Sjeverne Makedonije Venku Filipčeu dodatnih 3.510 doza "Fajzer-Biontekove" vakcine protiv virusa korona, čime je dostavljeno ukupno 8.190 doza ove vakcine.
Fajzerova vakcina protiv korone (Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration) -
Fajzerova vakcina protiv korone (Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration)

Lončar je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije deset dana na istom mjestu uručio premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu prvu donaciju od 4.680 vakcina kompanije Fajzer.

- Danas ispunjavamo ono što smo obećali, dovezli smo 3.510 doza vakcina za građane Severne Makedonije što je ukupno 8.190 doza - rekao je Lončar novinarima na Tabanovcima.

On je naveo da je do sada u Srbiji vakcinisano više od milion ljudi, a da je cilj da cilj da se vakciniše više od 2,5 miliona ljudi.

Linčar je istakao da je Srbija do sada nabavila više od dva miliona doza vakcine protiv virusa korona i da nove doze vakcina u Srbiju stižu na nedjeljnom nivou.

Premijer Zoran Zaev zahvalio je na svom Fejsbuk profilu na donaciji i rekao da sada mogu da vakcinišu zdravstvene radnike - heroje na prvoj liniji u borbi sa kovidom 19.