latinica  ћирилица
24/02/2021 |  20:03 ⇒ 20:04 | Autor: BETA

Rakitić prvi amabasador Fondacije UEFA za djecu

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić postao je prvi ambasador Fondacije za djecu Evropske fudbalske unije.
Ivan Rakitić - Foto: nezavisne novine
Ivan RakitićFoto: nezavisne novine

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač španske Sevilje učestvovaće u dobrotvornim projektima fondacije i javno promovisati njenu ulogu, prenijela je Hina.

- Јako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da Fondacija i glumci mogu mnogo da doprinesu na ovom području, posebno pomažući djeci da pronađu svoju sreću - rekao je Rakitić.

Fondacija se bavi podržavanjem projekata za razvoj dječjih prava širom svijeta.

- Kao otac dvije kćerke, itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmijeh na dječjem licu - dodao je 32-godišnji vezni igrač.

Dječju fondaciju UEFA vodi predsjednik evropske kuće fudbala, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je po imenovanju prvog ambasadora fondacije, ocijenio da je Rakitić više od izuzetnog fudbalera.

- On je takođe i čovjek koji van terena svojim djelovanjem želi da pomogne u promovisanju opipljivih promjena za boljitak drugih - rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA fondacija, oko milion djece iskoristilo je široku paletu aktivnosti predstavljenih u 100 zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno fudbal, fondacija pomaže u pružanju nade djeci iz siromašnih porodica kako bi mogli da postignu svoje ciljeve u životu.