latinica  ћирилица
25/02/2021 |  13:35 ⇒ 13:35 | Autor: SRNA

U narednom periodu pojačan nadzor poslovnih subjekata

Inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove i inspektori u jedinicama lokalnih samouprava u narednom periodu vršiće pojačan inspekcijskim nadzor nad sprovođenjem mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti na teritoriji Republike Srpske.
Inspektorat Republike Srpske (Foto: koronavirususrpskoj.com) -
Inspektorat Republike Srpske (Foto: koronavirususrpskoj.com)

 Iz Inspektorata Republike Srpske saopšteno je da će podršku na terenu inspektorima pružati i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

U saopštenju se naglašava da je cilj pojačanih kontrola sprovođenje mjera definisanih zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije shodno epidemiološkoj situaciji, koja u posljednjem periodu ukazuje na tendenciju porasta broja osoba pozitivnih na virus korona.

Rad inspektora organizovan je u smjenama, te poslovni subjekti mogu očekivati njihov dolazak u dnevnim, večernjim i noćnim časovima.

- S obzirom na to da je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije definisano da je od 1. marta dozvoljeno organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, upozoravamo ugostitelje da su dužni da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera - poručuju iz Inspektorata.

Iz Inspektorata pozivaju privredne subjekte da poštuju radno vrijeme, da radni prostor organizuju tako da se ispoštuju propisane mjere i da vode računa o broju lica koja istovremeno mogu boraviti u objektu.

- Cilj inspekcijskog nadzora je da se poštovanjem mjera i organizovanjem rada u skladu sa preporukama, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće. Naš zajednički interes je da privredni subjekti rade, ali uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera - pojašnjavaju u Inspektoratu.

U okviru sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona, do sada je kod poslovnih subjekata izvršeno 38.677 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne od 555.000 KM, dok je za 53 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.