latinica  ћирилица
25/02/2021 |  13:47 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Utvrđeni rezultati izbora u Doboju i Srebrenici

Centralna izborna komisija BiH donijela je danas odluke kojima su utvrđeni rezultati izbora za gradonačelnika i Skupštinu grada Doboja, te načelnika i Skupštinu opštine Srebrenica, održanih 15. novembra 2020. i ponovljenih izbora 21. februara ove godine.
Izbori - Foto: RTRS
IzboriFoto: RTRS

Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici stupaju na snagu danom donošenja i biće objavljene danas na internet stranici CIK-a www.izbori.ba i smatraće se da su danom objavljivanja dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu, saopšteno je iz CIK-a.

Naredna tri dana 26, 27. i 28. februara mogu se podnijeti zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića.

Protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici može se putem Centralne izborne komisije podnijeti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od dana objavljivanja odluke na veb stranici Komisije.

Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe dostavljaju se isključivo faksom na broj 033/251-329, elektronskom poštom na mejl adresu zzov@izbori.ba ili lično u sjedište CIK-a /Ulica Danijela Ozme 7/.

Protokol CIK-a će raditi i u dane vikenda, 27. i 28. februara, od 8.00 do 16.00 časova.

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH.

Centralna izborna komisija BiH može i po službenoj dužnosti narediti ponovno brojanje glasačkih listića, napominje se u saopštenju.