latinica  ћирилица
25/02/2021 |  13:47 ⇒ 13:50 | Autor: SRNA

Potpisan Sporazum o besplatnom skijanju za učenike

Za osnovce i srednjoškolce sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Pale danas je potpisan ugovor sa Ski-centrom "Ravna planina" o besplatnom skijanju.
Pale, potpisavanje za besplatnu školu skijanja za đake tih opština - Foto: SRNA
Pale, potpisavanje za besplatnu školu skijanja za đake tih opštinaFoto: SRNA

Ugovor su potpisali načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić, predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina i vlasnik Ski-centra "Ravna planina" Veljko Golijanin.

Katić je zahvalio Golijaninu na mogućnosti da osnovci i srednjoškolci iz ove opštine besplatno skijaju.

- Ovo je dobra inicijativa i mislim da svoj djeci moramo omogućiti pristup našim planinama, da skijaju, da ih vežemo za planinu, a da nemaju velike finansijske izdatke - rekao je Katić novinarima.

On je danas zvanično uputio svoju raniju inicijativu Olimpijskom centru "Јahorina", gradu Istočno Sarajevo i Vladi Republike Srpske, kojom traži da se građanima Istočnog Sarajeva omoguće određene pogodnosti pri korištenju usluga Olimpijskog centra.

- Pogodnosti moraju važiti za sve građane Istočnog Sarajeva, posebno za određene kategorije kao što su djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i demobilisani borci. Nadam se da će se inicijativa uvažiti i da će već od naredne sezone Јahorina biti pristupačnija lokalnom stanovništvu - naveo je Katić.

Škipina je rekao da, iako se u medijima pojavila informacija da je Olimpijski centar ponovo dozvolio besplatno skijanje, u opštinu Pale nije stiglo zvanično obavještenje.

- Očekujemo da će djeca već od vikenda moći da biraju da li će skijati na Ravnoj planini ili na Јahorini - istakao je Škipina i izrazio nadu da je ovo samo početak i da će od naredne sezone imati slične ugovore kako bi mališanima omogućili da nauče skijati.

On smatra da svi građani trebaju imati određene privilegije na skijalištima u Istočnom Sarajevu.

Veljko Golijanin, vlasnik Ski-centra "Ravna planina", pozvao je i načelnike drugih gradskih opština da se pridruže ovom projektu, kako bi i ostala djeca mogla besplatno skijati.

- Pozivam djecu da dođu i vikendom, kako bi iskoristila što više vremena za skijanje do kraja sezone - rekao je Golijanin.