latinica  ћирилица
25/02/2021 |  14:28 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Brčko: Održan sastanak sa predstavnicima entiteta o izgradnji auto-puta

Gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić i njegovi saradnici razgovarali su danas sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i javnih preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i "Autoceste Federacije BiH" o dosadašnjim aktivnostima i daljim koracima za izgradnju auto-puteva Vukosavlje-Rača i Orašje-Tuzla, saopšteno je iz Vlade distrikta.
Sastanak u Brčkom - Foto: SRNA
Sastanak u BrčkomFoto: SRNA

Kadrić je izrazio zainteresovanost distrikta za ovaj važan kapitalni projekat s obzirom na sve pozitivne aspekte koje će Brčko imati od ove saobraćajnice i dodao da će u narednom periodu aktivnosti koje se tiču distrikta biti intenzivirane.

- Osim izgradnje mosta preko rijeke Save, izgradnja auto-puta biće jedan od fokusa rada Vlade i nadležnih institucija distrikta. Sastajaćemo se nedjeljno kako bismo sustigli entitete i ravnopravno se uključili u proces, te došli do izgradnje ove važne saobraćajnice - rekao je Kadrić.

Predstavnici preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i "Autoceste Federacije BiH" predstavili su dosadašnje faze koje su urađene u entitetima kada je riječ o izgradnji pomenutih dionica auto-puta, a koje se ogledaju u pripremnim radnjama u smislu raspisivanja javnog poziva za projektovanje, finansiranje i izgradnju.

Dogovorena je intenzivnija saradnja sa predstavnicima entiteta u smislu razmjene informacija, ali i zajedničkog djelovanja u kasnijim fazama izgradnje auto-puteva, koji će biti dio međunarodnog koridora Beograd–Sarajevo sa petljom u Brčkom, navedeno je u saopštenju.