latinica  ћирилица
26/02/2021 |  11:05 ⇒ 11:05 | Autor: SRNA

Otkazana hitna sjednica Predstavničkog doma

Otkazana je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je bila zakazana za sutra.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (foto: parlament.ba) -
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (foto: parlament.ba)

Iz Parlamentarne skupštine BiH danas je saopšteno da se sjednica otkazuje s obzirom na to da su na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojeni zaključci kojima je otklonjena potreba da se hitna sjednica održava.

- Predstavnički dom zadužuje Agenciju za javne nabavke BiH i Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH da u roku od sedam dana dostave informaciju o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina protiv virusa korona, koja će biti razmatrana na prvoj redovnoj sjednici Predstavničkog doma - navodi se u prvom zaključku koji je usvojen.

Dalje se navodi u zaključku da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje predsjedavajuću Predstavničkog doma da otkaže 11. hitnu sjednicu Predstavničkog doma, zakazanu za subotu, 27. februara s jednom tačkom dnevnog reda- Informacija Agencije za javne nabavke BiH i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH o neophodnim uslovima, preprekama i svim raspoloživim solucijama za hitnu nabavku vakcina