latinica  ћирилица
26/02/2021 |  11:12 | Autor: SRNA

Crna Gora: Uhapšeni Danci osumnjičeni da su pripremali ubistva

Tri danska državljanina i dvadesetosmogodišnjak iz Andrijevice, nastanjen u Danskoj, uhapšeni su u Budvi, zbog sumnje da su pripremali izvršenje teških krivičnih djela, najvjerovatnije ubistava.
Policija Crne Gore (foto: radiostoplus.com) -
Policija Crne Gore (foto: radiostoplus.com)

Uprava policije Crne Gore saopštila je da su uhapšeni čiji su inicijali R.H. /36/, F.T.R. /37/, L.P. /24/ i M.R. /28/ iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi, i to na višim spratovima kako bi "imali bolji pregled za izvršenje krivičnih djela".

Policija je sinoć pretresala više stanova u zgradama u užem centru grada u Mediteranskoj i Ulici 22. novembra, kao i zgradu na zaobilaznici, a u toku su još dva pretresa.

Dosadašnjim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio-stanice, droga, te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađen je eksploziv, kao i detonatorske kapisle.

U saopštenju se navodi da je budvanska kriminalistička policija putem međunarodne policijske saradnje sa policijom Danske, a posredstvom Interpola Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala bezbjednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, koji su boravili zajedno u Budvi.

- Zbog sumnje da ova bezbjednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih djela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a kar vozila koje koriste ova lica - dodaje se u saopštenju.

O svemu je upoznat tužilac koji je naložio da R.H, R.T.R, L.P. i R.M. budu uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu, navodi policija.

Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka ovih lica na području toga grada.