latinica  ћирилица
26/02/2021 |  12:04 ⇒ 12:04 | Autor: SRNA

Cvijanović se obraća na otvaranju konferencije "Most"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obratiće se danas na otvaranju konferencije studenata Republike Srpske i Srbije "Most" na Zlatiboru.
Predsjednica Srpske Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Predsjednica Srpske Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović će se obratiti u 17.00 časova u Studentskom odmaralištu "Ratko Mitrović", saopšteno je iz kabineta predsjednice Republike Srpske.

Konferencija studenata Republike Srpske i Srbije pod nazivom "Most" počeće danas na Zlatiboru, gdje će okupiti studentske predstavnike univerziteta iz Srpske i Srbije, kao i omladinskih organizacija.

Organizator i koordinator konferencije Dejan Pudar rekao je Srni da očekuje učešće 200 studenata na skupu koji će biti održan uz poštovanje svih mjera zaštite od kovida 19.

On je dodao da je cilj skupa i približavanje Srpske i Srbije kroz druženje mladih, povezivanje znanja, energije i odlučnosti da se stečene vještine iskoriste za unapređenje obje republike.

- Oblast djelovanja ove konferencije je bazirana na učešću mladih u društvenim i političkim tokovima u Srpskoj i Srbiji radi postizanja veće uključenosti mladih obrazovanih ljudi u političke tokove, kao i način na koji oni mogu da djeluju u stvaranju boljih uslova za život - istakao je Pudar.