latinica  ћирилица
26/02/2021 |  13:15 ⇒ 16:09 | Autor: SRNA

Delegacija UKC-a Srbije u UKC-u Srpske: Nastavak dobre saradnje

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić zahvalio je danas svim zdravstvenim radnicima Srbije za doprinos razvoju zdravstvenom sistemu Srpske i u liječenju pacijenata, kao i u edukaciji domaćeg kadra.
Delegacija UKC-a Srbije sa direktorom Đajićem - Foto: SRNA
Delegacija UKC-a Srbije sa direktorom ĐajićemFoto: SRNA

Đajić je rekao novinarima, povodom današnje posjete delegacije UKC-a Srbije iz Beograda, da je to nastavak veoma dobre saradnje zdravstvenih sistema Srpske i Srbije, te da će tokom ove posjete eminentni stručnjaci iz Beograda ljekarima UKC-a Srpske predstaviti svoja i iskustva svjetskih stručnjaka iz raznih oblasti.

Zamjenik generalnog direktora UKC-a Srbije Јovica Milovanović rekao je da saradnja ove dvije ustanove traje godinama, navodeći kako on već godinama dolazi u Banjaluku, gdje zajedno radi i operiše sa ovdašnjim otorinolaringolozima.

- Proces saradnje je dinamičan i kako je krenuo kovid 19 u skladu sa tim smo i prilagodili svoje aktivnosti i međusobnu saradnju - dodao je Milovanović.

Virusolog iz Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ana Banko navela je da ova posjeta, takođe, predstavlja još jednu od mogućnosti da se sa kolegama različitih specijalnosti razgovara i razmijene iskustva, te da se zajednički edukuju, posebno povodom problema nastalih pandemijim virusa korona.

- Kovid 19 je već godinu dana sa nama i jedino zajedničkim delovanjem različitih naučnih oblasti, različitih zdravstvenih delatnosti, ali ujedinjeni regionalno, možemo da probamo i da uspemo u suzbijanju ove pandemije - istakla je Banko.