latinica  ћирилица
26/02/2021 |  14:45 ⇒ 14:48 | Autor: SRNA

Veoma dobra međuparlamentarna saradnja Srpske i Rusije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov saglasili su se danas u Banjaluci da je veoma dobra međuparlamentarna saradnja Srpske i ruskih oblasti.
Čubrilović - Kalabuhov -
Čubrilović - Kalabuhov

Čubrilović i Kalabuhov su istakli da je posebno dobra međuparlamentarna saradnja Republike Srpske i Gubernije Sankt Peterburg, ali i sa Savjetom federacije Federalne skupštine Rusije.

Iz Narodne skupštine Republike Srpske saopšteno je da je Čubrilović poželio Kalabuhovu dobrodošlicu i uspješan mandat, dodajući da je prednost i to što ovaj diplomata veoma dobro poznaje situaciju i unutrašnje odnose u BiH.

On je naveo da organi i institucije Republike Srpske nesmetano funkcionišu, da Republika izvršava zakonom predviđene obaveze, čak i u doba kad su evidentne posljedice pandemije virusa korona, koja usporava brži privredni i ekonomski razvoj.

Čubrilović je naglasio da je Narodna skupština, već niz godina, najefikasniji parlament u BiH, koji će s ponosom, u oktobru ove godine, dostojanstveno obilježiti 30 godina postojanja i uspješnog rada.

Na sastanku je razgovarano i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu, navodi se u saopštenju.