latinica  ћирилица
26/02/2021 |  16:29 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Saradnja skupština sve intenzivnija

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić ocijenio je saradnju Skupštine AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske sve intenzivnijom uprkos otežanim uslovima usljed pandemije virusa korona.
Srbija - Republika Srpska - saradnja - Foto: SRNA
Srbija - Republika Srpska - saradnjaFoto: SRNA

- Uprkos otežanim uslovima izazvanih pandemijom virusa korona, saradnja parlamenata Vojvodine i Srpske odvija se nesmetano, a u narednom periodu može se očekivati i njeno intenziviranje na svim institucionalnim nivoima - rekao je Sofić poslije konferencije koju su putem video-linka održali predstavnici parlamenata Republike Srpske i AP Vojvodine.

On je dodao da sekretarijat na čijem je čelu prepoznaje značaj saradnje sa Republikom Srpskom.

- Kao deo sistema izvršne vojvođanske vlasti, Sekretarijat je prepoznao značaj saradnje sa Republikom Srpskom i kontinuirano doprinosi povezivanju privrednih subjekata, regionalnoj saradnji između lokalnih samouprava, kao i zajedničkom delovanju u projektima prekogranične saradnje - istakao je Sofić.

On je najavio za april susrete skupština Srpske i Vojvodine radi unapređenja rada službe protokola i razmjene iskustava iz dobrih primjera prakse.

Tokom konfrencije, usvojen je program rada za ovu godinu, a predložene su i dalje aktivnosti u vezi saradnje dvije skupštine.

Učesnici konferencije saglasili su se i u vezi sa planovima za održavanje radnih sastanka sa članovima Predsjedništva Poslaničke grupe prijateljstva.

Aktivnosti vezane za saradnju parlamenata Srpske i Vojvodine na nivou te poslaničke grupe trebalo bi da se odvijaju u maju i junu, ukoliko situacija sa panedmijom virusa korona to bude dozvoljavala.

Video-konferenciji prisustvovali su i generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac i predsjednik Poslaničke grupe prijeteljstva i saradnje sa Narodnom skupštinom Republike Srpske Aleksandar Zirojević.

Prisustvovali su i član Predsjedništva Poslaničke grupe prijateljstva Boris Novaković, generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Nebojša Zgonjanin, zamjenik predsjednika Kluba poslanika SNSD-a Srđan Mazalica, kao i poslanici Dušica Šolaja i Andrea Dorić.