latinica  ћирилица
26/02/2021 |  17:54 ⇒ 18:15 | Autor: SRNA

Mandić poklonio Biljani Čekić zlatnik sa likom Svetog Vasilija

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić danas je u Podgorici Biljani Čekić, koja je glumila malu Daru iz Јasenovca u istoimenom filmu Predraga Antonijevića, poklonio zlatnik sa likom Svetog Vasilija Ostroškog sa željom da ovo ostvarenje bude uspješno predstavljen za nagradu Oskar.
Zlatnik Svetog Vasilija Ostroškog za Biljanu Čekić (foto: atvbl.com) -
Zlatnik Svetog Vasilija Ostroškog za Biljanu Čekić (foto: atvbl.com)

Mandić je razgovarao sa Biljanom, njenim ocem Radovanom Čekićem i scenaristom ovog istorijskog filma Natašom Drakulić.

- Svaka čast ovim ljudima na onome što su uradili za naš narod, a draga Dara će ostati kao pečat jednog teškog stradanja Srba, ali i velike istorijske lekcije. Hvala ti, Daro! - rekao je Mandić.

On je naveo da nema Srbina u Crnoj Gori koji nije plakao gledajući film "Dara iz Јasenovca" i poželio joj da je čuva Sveti Vasilije Ostroški.

Tokom srdačnog susreta, Mandić je ukazao na značaj filma "Dara iz Јasenovca" za cijeli srpski narod i da se stradanje koje se desilo u koncentracionom logoru Јasenovac u Drugom svjetskom ratu nikada više ne ponovi i ne zaboravi.

Mandić, koji je i lider Demokratskog fronta, poklonio je Radovanu Čekiću ikonu Svetog Vasilija, a grafiku scenaristi Nataši Drakulić, uz zahvalnost što je prenijela tako uspješno kroz film svu muku srpskog naroda stradalog u Јasenovcu.

Glumica Biljana Čekić i njen otac biće gosti u emisiji Dražena Živkovića "Slobodna zona", koja je na programu televizije Prva u Crnoj Gori sutra u 20.00 časova.

Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka objavila je listu od 366 filmova koji su pogodni kandidati za Oskara za najbolji film, a među njima je i ostvarenje iz Srbije "Dara iz Јasenovca" režisera Predraga Antonijevića.

Ovaj film prethodno nije ušao u uži izbor za najbolji strani film, ali se nalazi na ukupnoj listi kandidata koji se razmatraju za najbolji film godine.