latinica  ћирилица
27/02/2021 |  11:48 ⇒ 28/02/2021 | 14:58 | Autor: RTRS

U Banjaluci i Brodu humanitarni bazar za Slobodana Kovačevića (VIDEO)

Humanitarni bazar za prikupljanje novca za liječenje Slobodana Kovačevića /30/, kojem je hitno potrebno više od 700.000 KM za transplantaciju srca, organizovan je danas u Banjaluci i Brodu.
Humanitarni bazar- Banjaluka - Foto: RTRS
Humanitarni bazar- BanjalukaFoto: RTRS

Banjaluka i Brod, pokrenuli su veliku humanitarnu akciju - prikupljanje sredstava za transplataciju srca Slobodana Kovačevića.

Predstavnica neformalne organizacije "Humanitarni bazar" Nikolina Banjac, organizatorka humanitarnog bazara u Banjaluci, rekla je da bi transplantacija srca trebalo da bude urađena u Beogradu, za šta je neophodno prikupiti novac.

- Pozivamo građane da se pridruže ovoj akciji, a humanitarce iz drugih opština i gradova u Republici Srpskoj da se pridruže i organizuju humanitarne bazare i druge akcije kojima će se doprinijeti što bržem prikupljanju novca za liječenje Kovačevića - rekla je Banjac.

Ona je navela da su se humanitarnim akcijama do sada odazvali građani, predstavnici preduzeća i zanatskih radnji.

- Odlučili smo se danas da za simboličnu cijenu prodajemo knjige, igračke, domaće kolače, poklone za osmi mart. Vjerujem da ćemo uspjeti u namjeri da pomognemo našem Slobodanu - dodala je Banjac.

Početkom marta trebalo bi da bude aktiviran humanitarni broj za Slobodana.