latinica  ћирилица
27/02/2021 |  14:06 ⇒ 14:24 | Autor: RTRS

"Gastronaut" vodič kroz domaću kuhinju Srpske (VIDEO)

Iako nam je dobro poznata ona stara izreka da put do srca vodi preko stomaka, čini se da je možemo primijeniti na gotovo sve odnose, pa tako i prema domovini.
Gastonomija - Foto: RTRS
GastonomijaFoto: RTRS

Poznato je da se u Srpskoj jede ukusna i kvalitetna hrana, te da je domaća kuhinja riznica pravih gastronomskih dragulja. Iz tog razloga Turistička organizacija Republike Srpske priprema novo izdanje brošure Gastronaut koji je svojevrstan vodič kroz domaću kuhinju.

Uz ukusne zalogaje nemoguće je izostaviti i kvalitetno vino, a vinom se Republika Srpska može pohvaliti. Tako će i vinari Srpske biti dio novog Gastronauta.

Turistička organizacija Republike Srpske duži niz godina sarađuje sa profesorom i kuvarom Predragom Tošićem čiji je cilj da popularizuje domaću kuhinju, prvo u našim domovima, a onda i u restoranima.

Srpska je jedna od rijetkih krajeva planete gdje i dalje možete da jedete organsku i netretiranu hranu, a upravo ovakve namirnice čine naša jela savršenima. Organsko je u ovom svijetu luksuz.

Turisti, domaći i strani, ne ostaju imuni na naša tradicionalna jela. Veliko istraživanje Svjetske turističke organizacije pokazalo je da turisti najmanje štede na hrani, zato je ovo prava prilika da zasijamo u punom sjaju. Srpska se i ove godine može pohvaliti brojem posjeta.

Preporuka je da zavirite u recepte svojih majki ili baka, i osvježite trpezu nekim tradicionalnim jelom.