latinica  ћирилица
27/02/2021 |  17:48 ⇒ 17:48 | Autor: RTS

Siti savladao Vest Hem

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Vest Hem sa 2:1 u meču 26. kola Premijer lige.
Mančester Siti (foto:@ChampionsLeague) - Foto: Twitter
Mančester Siti (foto:@ChampionsLeague)Foto: Twitter

Siti je tako nastavio niz pobjeda, ovo je 20. vezana pobjeda, a ukupno 27. meč u kome ekipa nije poražena, i ubjedljivo je prvi na tabeli Premijer lige sa 62 boda, iza njega su Јunajted i Lestester sa po 49, a Ves Hem je porazom izgubio korak za vodećim trojcem i ima 45 bodova.

Zanimljiva fudbalska predstava viđena je u Mančesteru. Siti je dominirao stvarao šanse, a gosti su prijetili uglavnom iz kontanapada. Vest Hem je uspio da stigne prednost fomaćina u prvom poluvremeni, međutim u nastavku Siti je ponovo stigao do prednosti, koju je uspio da sačuva do kraja meča.

Zanimljivo oba gola za domaćine postigli su štoperi. Proveo je Siti preko Dijasa u 30. minutu, asisten je bio De Brujne. Vest Hem je uspio da izjednači u finišu prvog poluvremena nakon greške Sitija na sredini terena, Lingard je uposlio Antonija koji vara golmana domaćina.

Konačan rezultat postavljen je u 68. minutu. Marez je ušao u kazneni prostor po desnoj strani, uslijedila je povratna za Stonsa koji preciznim udarcem pogađa mrežu.

Do kraja susreta još nekoliko prilika na obje strane, ali nije bilo promjene rezultata.