latinica  ћирилица
27/02/2021 |  19:51 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Prošlu godinu u Ribniku obilježile investicije (VIDEO)

Prošlu godinu u Ribniku su, uprkos pandemiji virusa korona, obilježile brojne investicije, najviše se ulagalo u infrastrukturu.
Ribnik - Foto: RTRS
RibnikFoto: RTRS

Uređen je centar opštine i zgrada osnovne škole, izgrađeno višenamjensko sportsko igralište, opština je dobila novi Vatrogasni dom i vrtić. Iz opštinskog rukovodstva ističu da će investicioni ciklus biti nastavljen, a sve s ciljem da se mladi zadrže u Ribniku.

Tokom čitave 2020. godine Ribnik je bio veliko gradilište. Centar opštine gotovo u potpunosti je rekonstruisan. Uređen je plato ispred zgrade opštine uključujući i trg 9. januar. Novi vanjski izgled dobila je Osnovna škola "Desanka Maksimović", a odmah pored izgrađeno je i moderno sportsko igralište, sa specijalnom podlogom.

Načelnik opštine Nebojša Karać ističe da je projekat izgradnje igrališta rađen u saradnji sa Kabinetom predsjednice Republike Srpske, a podloga za igralište je donacija Vlade AP Vojvodine.

- Vlada AP Vojvodine obezbijedila je podlogu, a mi smo preasfaltirali teren, ogradu i tribine - kaže Karać.

Osim pomoći koju su dobili od Vlade i Kabineta predsjednice Srpske, opština Ribnik je u investicije uložila oko 3,5 miliona KM. Asfaltirano je oko 10 kilometara puteva i uređena je vodovodna mreža. Osim toga, u toku je registracija opštinskog Vatrogasnog društva.

Izgradnja Vatrogasnog doma je završena i u toku je nabavka neophodne opreme za rad vatrogasaca.

Vatrogasni dom izgrađen je vlastitim sredstvima, a Vlada Srpske izdvojila je 70.000 KM za njegovo opremanje. Ipak, najvažnija investicija je izgradnja zgrade vrtića u Previji. Ovaj projekat opština realizuje u saradnji sa vladama Srbije i Srpske. Osim vrtića, u kompleksu se nalazi i omladinski dom, kao i dva opštinska stana. Vrtić bi trebalo da počne s radom za mjesec dana, a tome se posebno raduju roditelji.

Brojne investicije u planu su i za naredni period. Јedna od njih je i uređenje i stavljanje u funkciju prostorija nekadašnjeg preduzeća za konfekciju Ribničanke. Tu će biti smješteni Dom kulture, konferencijska sala i kancelarije.

- Ima dosta kancelarijskog prostora u koji želimo da smjestimo sve republičke institucije koje ovdje imaju svoje kancelarije, kako bi bili na jednom mjestu. Svakako je plan da u tim prostorijama otvorimo i mini štampariju - kaže Karać.

Do sada realizovanim, zadovoljni su i građani Ribnika, ističući da u ovu opštinu vrijedi ulagati.

Građani Ribnika ističu i da su zadovoljni radom istitucija. Cilj je da se stanovništvo zadrži na ovim prostorima, da se ne gravitira dalje prema većim gradovima.

Kako ističu iz opštinskog rukovodstva, glavni cilj je, upravo, zadržati mlade u Ribniku. S tim u vezi, ova opština je posljednjih godina realizova i brojne projekte iz oblasti razvoja turizma, zapošljavanja i pronatalitetne politike.