latinica  ћирилица
27/02/2021 |  21:54 ⇒ 21:56 | Autor: SRNA

Banjaluka: Koncert klavirskog dua Јasne Đurović i Borka Milojkovića

Klavirski duo koji čine Јasna Đurović i Borko Milojković održali su večeras koncert u Banskom dvoru u Banjaluci.
Јasna Đurović i Borko Milojković (Foto: FB/Banski dvor) -
Јasna Đurović i Borko Milojković (Foto: FB/Banski dvor)

Klavirski duo "THE WOLVES" nastao je u jeku pandemije i bez obzira što pijanista Borko Milojković živi u Beogradu, a pijanistkinja Јasna Đurović u Banjaluci, epidemija virusa korona ih nije spriječila da odustanu.

Koncert je održan uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka nadležnih organa, a publika je u koncertnoj dvorani bila u prilici da čuje djela Dvoržaka, Šopena, Pulanka, Prokofjeva i Kamija Sen Sansa, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Јasna Đurović kaže da bez obzira na trenutnu situaciju kulturni život ne smije da stane.

- To što ne živimo u istom gradu nije baš praktično, ali Borko i ja smo sličnih senzibiliteta u muzičkom smislu, imamo dosta ambiciozne planove za naš duo i funkcionišemo odlično - navela je Đurovićeva.

Borko Milojković kaže da sviranje u četiri ruke za njega ima posebnu draž.

- Dva umjetnika i jedan klavir nije tako česta pojava u našim koncertnim dvoranama. To je za mene jako lijepa priča. Velika je odgovornost svirati na ovaj način, ali je isto tako lijepo znati da je sa vama muzički partner na kojeg možete da se oslonite - istakao je Milojković.

Јasna Đurović je profesor klavira u Muzičkoj školi "Vlado Milošević", dok je beogradski pijanista Borko Milojković zabilježio brojne nastupe na domaćoj i internacionalnoj sceni.

Publika je i ovaj put pokazala veliko interesovanje, pa su besplatne pozivnice za ovaj koncert podijeljene za dva dana.