latinica  ћирилица
28/02/2021 |  08:44 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

RTRS, 20.10 - U Srbiji obilježavanje Dana Republike Srpske i 29 godina Ustava

Dan Republike Srpske i 29 godina od donošenja prvog Ustava Srpske biće obilježeni večeras tradicionalnim prijemom, koji će biti priređen u televizijskom studiju u formi kolažne emisije.
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu uputilo je otvoreni poziv građanima da prate emisiju na televizijama u Srpskoj i Srbiji.

- Sve prijatelje Republike Srpske i sve koji će to tek da postanu, obavještavamo da će večeras u 20.00 časova časova na drugom programu Radio-televizije Srbije i prvom programu Radio-televizije Republike Srpske moći da prisustvuju svojevrsnom TV-prijemu povodom 9. januara Dana Republike Srpske i 28. februara dana u kojem je usavojen prvi Ustav Republike Srpske - navodi se u pozivu ovog predstavništva.

Emisija će biti emitovana i na programima 41 lokalne i regionalne televizije u Srbiji, od Subotice do Dimitrovgrada, od Užica do Vršca, u terminima prema programskoj šemi tih televizija.

Tradicionalni prijem Predstavništva Republike Srpske u Srbiji povodom 9. januara Dana Republike i 28. februara dana donošenja prvog Ustava Republike Srpske, koji je do sada bio organizovan u Starom dvoru u Beogradu, ove godine će izostati zbog pandemije virusa korona, pa će sedmi prijem biti priređen u televizijskom studiju u formi kolažne emisije.

Prigodna obraćanja u formi uključenja večeras će imati predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dramski umjetnik Tihomir Stanić.

U studiju će biti ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Kulturno-umjetnički dio programa činiće kratki dramski program sa glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske Željkom Erkićem i Nikolinom Friganović i muzički program Gudačkog sastava Banjalučke filharmonije sa solistima: sopranom Minjom Šukalo i baritonom Sinišom Pajićem.