latinica  ћирилица
28/02/2021 |  13:58 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Porodica Bojanić u trenu ostala bez krova nad glavom (VIDEO)

U banjalučkoj mjesnoj zajednici Bistrica jutros je izgorjela kuća porodice Bojanić,u okviru koje je bila i stolarska radionica.
Gori kuća u Bistrici - Foto: RTRS
Gori kuća u BistriciFoto: RTRS

Prema navodima očevidaca, sve se dogodilo u trenu - požar je izbio jutros oko 08.00 časova, vatrogasci su došli odmah po dojavi, ali objektu nije bilo spasa.

Izgorjeli su prizemlje i krov, a sprat kuće je dosta oštećen. Na sreću, nije bilo stradalih. U trenutku požara u radionicu je ušla supruga Ranka Bojanića - Ljiljana, koju je iz objekta zahvaćenog vatrom spasio komšija Milorad Јanković.

Јanković kaže da je izvukao Ljiljanu iz požara zapaljene kose. On poziva sve da pomognu porodici Bojanić u nesreći koja ih je ostavila bez krova nad glavom.

Starješina Vatrogasne jedinice Banjaluka Miroslav Malinić rekao je da su vatrogasci domah po dojavi izašli na teren i lokalizovali požar koji je nanio znatnu materijalnu štetu.

Uzrok požara trebalo bi da se utvrdi nakon uviđaja nadležnih službi.

Rankov brat Marinko Bojanić kaže da je Ranko sve sam stekao, mukotrpno radeći čitav život.

- Ranko je sa 12-13 godina ostao bez oca koji je bio RVI. On je postao glava porodice, vrijedno radeći čitav život kao stolar. Kasnije je samostalno počeo raditi, izgradio kuću i napravio radionicu - priča Marinko.

Dodaje da je sve što je ovaj vrijedni domaćin stvarao nestalo u trenu - kuća, više od 50 kubika suve građe, paneli...