latinica  ћирилица
28/02/2021 |  16:57 ⇒ 16:58 | Autor: SRNA

Marčeta: Srpska u pravu što ne obilježava 1. mart

Predsjednik Udruženja protjeranih građana opštine Drvar Mile Marčeta ocijenio je da je Republika Srpska u pravu što ne obilježava 1. mart, te istakao da Srbi ništa nisu dobili stvaranjem BiH.
Mile Marčeta (foto:javnarasprava.ba) -
Mile Marčeta (foto:javnarasprava.ba)

- Republika Srpska je u pravu, mi stojimo iz njihovih riječi da 1. mart nije dan državnosti BiH, jer su Srbi u Drvaru i Grahovu još tada znali da to ide u pogrešnom pravcu. Željeli smo pravu državu BiH, mir, konstitutivnost i da stane rat - rekao je Marčeta Srni.

On je naveo da referendum 1. marta 1992. godine nije validan, jer je sve rađeno protiv srpskog naroda, te naveo da Drvarčani i Grahovljaci ne obilježavaju 1. mart kao nešto nametnuto.

- Opštine Drvar i Bosansko Grahovo jedine nisu prihvatile nasilni pokušaj referenduma da 1. mart bude dan državnosti BiH. Za sve to Drvar, koji je gotovo stopostotno čista srpska opština, za osvetu je podijeljen u dva kantona - rekao je Marčeta.

On je istakao da danas Srbi u Federaciji BiH ne mogu odlučivati, a uništene su im fabrike, infrastruktura, oteti prirodni resursi, razorena privatna imanja.

- Tište nas i mnogi drugi problemi - rekao je Marčeta, koji je zaslužan za povratak Srba u ovaj dio Federacije BiH.