latinica  ћирилица
28/02/2021 |  19:37 ⇒ 21:24 | Autor: RTRS

U Srbiji obilježavanje Dana Srpske i 29 godina Ustava

Dan Republike Srpske i 29 godina od donošenja prvog Ustava Srpske obilježava se večeras tradicionalnim prijemom, koji će biti priređen u televizijskom studiju u formi kolažne emisije.
Obilježavanje - Foto: RTRS
ObilježavanjeFoto: RTRS

>>> Obilježavanje možete pratiti na programu RTRS i našem portalu >>>

Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu uputilo je otvoreni poziv građanima da prate emisiju na televizijama u Srpskoj i Srbiji.

TV prijem počeo je od 20 časova na programu Radio-televizije Republike Srpske, drugom programu Radio-televizije Srbije i na programima 41 lokalne i regionalne televizije u Srbiji. Planirana su i prigodna obraćanja zvaničnika Republike Srpske i Srbije.

Tradicionalni prijem Predstavništva Republike Srpske u Srbiji povodom 9. januara Dana Republike i 28. februara dana donošenja prvog Ustava Republike Srpske, koji je do sada bio organizovan u Starom dvoru u Beogradu, ove godine će izostati zbog pandemije virusa korona, pa će sedmi prijem biti priređen u televizijskom studiju u formi kolažne emisije.

Prigodna obraćanja u formi uključenja večeras će imati predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dramski umjetnik Tihomir Stanić.

U studiju će biti ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Kulturno-umjetnički dio programa činiće kratki dramski program sa glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske Željkom Erkićem i Nikolinom Friganović i muzički program Gudačkog sastava Banjalučke filharmonije sa solistima: sopranom Minjom Šukalo i baritonom Sinišom Pajićem.