latinica  ћирилица
01/03/2021 |  13:53 ⇒ 13:54 | Autor: SRNA

Muzički talenti Kotor Varoša na festivalu "Ritam Evrope"

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor televizijskog programa "Ritam Evrope" Igor Karadarević potpisali su danas ugovor o saradnji na realizaciji istoimenog Međunarodnog dječijeg festivala, u koji je uključeno deset evropskih zemalja.
Ritam Evrope - Foto: RTRS
Ritam EvropeFoto: RTRS

Potpisivanjem ovog ugovora, koji daje finansijske obaveze opštini Kotor Varoš, mladi i talentovani građani ove opštine imaće priliku da se predstave na najvećem dječijem takmičenju ovog tipa u Evropi.

- Djeca iz Kotor Varoša pjevaće na nekom od evropskih jezika. Naša obaveza je da ih uvježbamo, a nakon audicije, koju smo planirali u martu, krećemo sa projektom. Nije to mala stvar jer će ovdašnje muzičke talente, starosti od 12 do 20 godina, posredstvom nacionalnih televizija pratiti njihovi vršnjaci i roditelji na Kipru, u Slovačkoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i drugim zemljama - rekao je Karadarević Srni.

Načelnik opštine Kotor Varoš rekao je da je ova opština već poznata po brojnim muzičkim talentima.

- Ovo je sjajna šansa da naši talenti pjesmom i igrom kažu o svome gradu najljepše riječi širom Evrope. Imamo sve uslove, opština stoji iza svojih talenata i nadamo se odličnim rezultatima u takmičenju - rekao je Sakan.

Predviđeno je da ambasada jedne zemlje učesnice takmičenja bude povezana sa Kotor Varošom i njegovim muzičkim talentima.

Televizijski program "Ritam Evrope" i Radio-televizija Republike Srpske su potpisali četvorogodišnji strateški sporazum o saradnji, što znači da je RTRS medijski pokrovitelj ovog festival u Republici Srpskoj.

U čitav projekat uključeno je osam nacionalnih televizija iz regiona.

Dječije muzičko takmičenje "Ritam Europe" osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih na opštinskom i regionalnom nivou.