latinica  ћирилица
01/03/2021 |  14:08 ⇒ 14:11 | Autor: B92

Poznati planovi Đokovića zbog povrede

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, otkrio je planove prvog tenisera svijeta.

Povreda stomaka srpskog asa, zadobijena na Australijan openu, primorava ga na pauzu i to sve do početka sezone na šljaci.

To znači da će skoro sigurno propustiti kompletnu američku turneju, iako je Hrvat nagovijestio da bi možda Majami mogao da bude izuzetak.

- Realno je da Novak ne igra prije šljake. Sve zavisi od stanja povrede, ali nema potrebe da se žuri - rekao je Ivanišević za "Tennis Majors".

Ivanišević je otkrio i da će svjetski broj jedan imati pregled uskoro, kada će sve tačno biti poznato.

- Pregled je za dvije nedjelje, vidjećemo. Nema potrebe za bilo kakvim rizikom. Želim da bude 100 odsto spreman za sezonu na šljaci kako bi pokušao da napadne titulu na Rolan Garosu - precizirao je Ivanišević.

Manji broj turnira nije velika promjena za Đokovića, naglasio je Ivanišević.

- Ako pogledate njegov raspored posljednjih pet ili šest godina, nije da je igrao mnogo turnira. Ne mislim da neko može da se fokusira samo na Grend slemove. Potrebna je dobra priprema za te turnire. Imamo primjer da je Novak napravio sjajnu uvertiru pred Australijan openu zbog dva teška meča na ATP kupu. Siguran sam da će odigrati nekoliko turnira prije Rolan Garosa, kao i još jedan na travi prije Vimbldona. Potom slijede Olimpijske igre prije US opena. Vidjećemo za dvoranu... Na godišnjem nivou možda će igrati dva ili tri turnira manje, što nije značajna promjena - zaključio je.

Majami je na programu od 23. marta do 4. aprila, što je sedam dana prije Monte Karla koji je prva stanica sezone na šljaci.