latinica  ћирилица
01/03/2021 |  19:50 | Autor: klix.ba

Remi u sarajevskom derbiju

U derbiju 20. kola Mtel Premijer lige fudbaleri Željezničara i Sarajeva su na Grbavici odigrali meč bez golova pa je razlika na tabeli i nakon ovoga kola ostala devet bodova u korist aktuelnog šampiona s Koševa.

Domaći su nešto bolje ušli u meč i izvršili su pritisak, a nakon drugog kornera u devetoj minuti uspjeli su zatresti mrežu, ali je go poništen.

Veselinović je glavom spustio loptu na peterac za Kosorića, ali stoper Plavih je bio iza leđa odbrane Sarajeva i sudije su označile nedozvoljenu poziciju.

Bordo tim je potom uspostavio terensku ravnotežu, ali na prvi pokušaj čekali su do 28. minute. Velkoski je uposlio Mešanovića, a novopridošli napadač Sarajeva je iskosa s lijeve strane šutirao pored gola.

Samo dvije minute kasnije Željezničar je imao kolosalnu šansu. Nakon nespretne reakcije odbrane Sarajeva lopta je došla do Veselinovića, ali je njegov udarac s desetak metara izvanredno zaustavio golman Kovačević.

Potom je prijetio i Bojo, ali iz teške pozicije šutirao je preko gola.

U trenucima kada je Željo ponovo imao inicijativu, tim s Koševa je izveo dobru kontru u kojoj je Pejović sjajnim pasom izbacio Fanima, ali brzonogi fudbaler je u izglednoj situaciji vrlo loše primio loptu i do nje je došao golman Erić.

U skromnom prvom dijelu više nije bilo uzbuđenja i mreže su mirovale.

Sarajevo je bolje ušlo u nastavak meča, a vrlo dobru priliku imali su u 50. minuti. Nakon jedne odbijene lopte Velkoski je bio sam na vrhu šesnaesterca, ali je iz jako dobre pozicije šutirao ravno u Erića.

Već u narednoj akciji i Pejović je testirao golmana Plavih udarcem s 20 metara, ali Erić je ponovo bio priseban.

Sarajevo je dosta više imalo loptu u svom posjedu početkom drugog poluvremena, ali nakon 15-ak minuta splasnuo je njihov pritisak i igra se odvijala uglavnom na sredini terena.

U prilično nezanimljivoj utakmici, koja je većim tokom bila razočaravajuća s obje strane, Željo je imao posljednju šansu u 92. minuti kada je Ermin Zec poslije prekida Bekrića s desetak metara šutirao preko gola i do kraja je ostalo 0:0.

Podjela bodova svakako više odgovara Sarajevu koje ima kapitalnu prednost od devet bodova i 13 kola prije kraja prvenstva na dobrom je putu da treći put uzastopno osvoji naslov prvaka.