latinica  ћирилица
02/03/2021 |  07:25 ⇒ 08:18 | Autor: SRNA

Đorđu Periću gran-pri na festivalu u Ukrajini

Desetogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je na trećem Međunarodnom muzičkom onlajn festivalu Konstelejšnfest u Ukrajini gran-pri - najprestižnije priznanje koje se dodjeljuje samo u izuzetnim slučajevima na prestižnim festivalima kada takmičar pokaže izuzetno visok nivo interpretacije, virtuoznosti i natprosječne muzikalnosti.
Đorđe Perić - Foto: SRNA
Đorđe PerićFoto: SRNA

Đorđe se takmičio u disciplini instrumentalni žanr, uzrasne kategorije do 12 godina, i kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH, uz maksimalan broj poena, dobio zvanje laureata cjelokupnog takmičenja osvojivši najprestižniju nagradu.

Perić je izrazio zadovoljstvo uspjehom na ovom prestižnom festivalu, koji je održan u Ukrajini od subote, 27. februara, do danas, a na njemu je učestovalo više od 400 takmičara iz 15 zemalja svijeta.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što predstavljam svoju zemlju i izuzetno sam srećan što sam na ovom takmičenju nagrađen najvećim priznanjem - rekao je Perić Srni.

Ovaj desetogodišnjak osvojio je nagradu i na prethodno održanom Festivalu, koji je održan u Londonu.

Đorđe Perić je učenik Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković", u klasi magistra Slaviše Perića i ovo mu je 72. osvojena nagrada.

Konstelejšnfest je osnovan 2001. godine u organizaciji Udruženja umjetnika Ukrajine, u saradnji sa ukrajinskim Ministarstvom obrazovanja Nacionalnom akademijom umjetnosti.