latinica  ћирилица
02/03/2021 |  10:09 ⇒ 10:21 | Autor: SRNA

Počela onlajn javna rasprava o Nacrtu budžeta grada Prijedora

Јavna rasprava o Nacrtu budžeta grada Prijedora za 2021. godinu počela je danas i trajaće 10. marta, izjavila je vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za finansije Maja Kunić.
Prijedor  - Gradska  uprava (Foto: Infoprijedor) -
Prijedor - Gradska uprava (Foto: Infoprijedor)

- Zbog epidemiološke situacije odlučili smo da to bude elektronskim putem - rekla je Kunićeva novinarima u Prijedoru.

Kunićeva je pojasnila da su četiri mogućnosti elektronskim putem na sajtu grada, i to aplikacija "budžet 2021", zatim link "javna rasprava" i link "e-sitizen" gdje su dostupni i materijali samog nacrta i mogućnosti da se unesu primjedbe, sugestije i prijedlozi, a koji se mogu slati i putem mejla /finansije@prijedorgrad.org/.

- Oni koji ne mogu elektronskim putem, mogu na info-pultu preuzeti nacrt i dostaviti primjedbe, prijedloge i sugestije u pisanoj formi. Sve što bude prihvatljivo daćemo da se uvrsti u prijedlog budžeta, koji se planira za drugu polovinu mjeseca - rekla je Kunićeva.

Nacrt budžeta grada za 2021. godinu usvojen je u Skupštini 25. februara i po Zakonu o upravi i lokalnoj samoupravi Republike Srpske javna rasprava se organizuje da svi koji su zainteresovani mogu učestvovati u kreiranju ovog važnog dokumenta.