latinica  ћирилица
02/03/2021 |  12:33 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Nove tehnologije u radu Centra "Zaštiti me"

Centar "Zaštiti me" iz Banjaluke partner je u projektu "Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju", čija je vrijednost 575.122 evra, izjavila je danas Srni direktor ovog centra Zorica Kuzmanović Vasilić.
Centar "Zaštiti me" - Banjaluka (Foto: Rade Nagraisalović/Vikipedija) -
Centar "Zaštiti me" - Banjaluka (Foto: Rade Nagraisalović/Vikipedija)

Ona je istakla da će realizacijom projekta za Centar biti nabavljena oprema, modernizovan rad nastavnog kadra i unapređeno obrazovanje učenika.

- Biće uvedene nove tehnologije u radu, odnosno medicinska oprema za senzornu sobu, smart ekrani za učionice, zatim poboljšan rad u oblasti asistivne tehnologije, modernizovan rad u kuhinji, pekari, plastenicima, obezbijeđen adekvatan prevoz učenika, a internat će dobiti savremeni vešeraj - rekla je Vasilićeva.

Ona kaže da je projektom predviđena sveobuhvatna veb stranica, te snimanje dokumentarnog filma i edukacija stručnog kadra.

Vasilićeva je navela da se projekat finansira posredstvom IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014–2020. godina, a realizacija će trajati do 31. decembra ove godine.

- Naziv projekta ima značenje osnovnog cilja čiji će rezultat biti povećanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga, uspostavljanje nove usluge za dijagnostiku i nabavke nove opreme za rad i edukaciju svih koji rade sa djecom i mladima sa poteškoćama u razvoju, te uspostavljanje saradnje i razmjena znanja i informacija - kaže Vasilićeva.

Gradska razvojna agencija CIDEA Banjaluka, kao nosilac projekta, potpisala je ugovor o njegovom sprovođenju.

Partneri u projektu su i Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora iz Banjaluke, Osnovna škola "Voštarnica" iz Zadra i Resursni centar za djecu i mlade iz Podgorice.