latinica  ћирилица
02/03/2021 |  15:35 | Autor: SRNA

Miljanović: Komšić da što dalje digne ruke od Srpske

Predsjednik Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" Zoran Miljanović smatra da član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavama o Srebrenici ispoljava mržnju prema Srbima i Republici Srpskoj, te mu poručuje da što dalje digne ruke od Srpske.
Zoran Miljanović - Foto: RTRS
Zoran MiljanovićFoto: RTRS

Reagujući na pozive Komšića upućene međunarodnoj zajednici s ciljem nametanja zakona o negiranju genocida, ali i zakona o posebnom statusu Srebrenice, Miljanović je rekao Srni da sve Komšićeve izjave mogu da važe samo za sarajevsku čaršiju i ni za koga više jer Komšić nije dobrodošao ni u Mostaru, ni u Zagrebu, niti kod bilo koga od zvaničnika EU i zapadnih zemalja.

Miljanović je istakao da "Veterani Republike Srpske" poručuju Komšiću "da što dalje digne ruke od Republike Srpske da ih ne oprži zlatni ljiljan bosanski".

Memorijalni centar Srebrenica objavio je nalaze svog "istraživačkog projekta" o detaljima rasprava i odluka Skupštine srpskog naroda u BiH, potonje Narodne skupštine Srpske od 1991. do 1996. godine.

Komšić je povodom toga pozvao na okupljanje i određivanje u vezi sa nametanjem zakona o zabrani negiranja genocida u BiH, zakonom koji će omogućiti poseban status jedinice lokalne samouprave Srebrenica i zakonskim okvirom o, kako je naveo, lustraciji koji će onemogućiti onima koji su učestvovali u donošenju odluka o kršenju ljudskih prava i ratnim zločinima da obavljaju javne funkcije.

On očekuje da međunarodna zajednica nametne neka od tih rješenja.