latinica  ћирилица
02/03/2021 |  17:14 ⇒ 17:51 | Autor: SRNA

Trivić: Zahvalnost Vladi Јapana za sve dosadašnje donacije

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ukazala je na značaj svih dosadašnjih donacija Vlade Јapana Srpskoj, te zahvalila japanskom ambasadoru Makotu Itu za doprinos poboljšavanju uslova rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Republici Srpskoj.
Natalija Trivić sa novoizabranim japanskim ambasadorom - Foto: SRNA
Natalija Trivić sa novoizabranim japanskim ambasadoromFoto: SRNA

Ambasador Ito, koji je boravio u Banjaluci u nastupnoj posjeti, rekao je da je Vlada Јapana zainteresovana za nastavak ulaganja u renoviranje škola u Republici Srpskoj i da će saradnja u oblasti obrazovanja biti osnova za razvoj prijateljstva u narednom periodu.

Na sastanku je naglašena važnost prijateljskih odnosa Јapana i Republike Srpske koji se njeguju već 25 godina, te iskazana spremnost da se saradnja nastavi u oblasti obrazovanja i kulture.

Trivićeva je upoznala japanskog ambasadora o aktuelnim reformskim aktivnostima u oblasti obrazovanja, te izrazila zadovoljstvo zbog njihovog kontinuiranog sprovođenja i u uslovima trenutne epidemiološke situacije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Ona je poželjela novoizabranom ambasadoru uspješan rad tokom predstojećeg mandata i pozvala ga na nastavak dobre saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.