latinica  ћирилица
02/03/2021 |  17:26 ⇒ 21:40 | Autor: SRNA

Srpska posvećena evropskom putu uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije

Republika Srpska je posvećena evropskom putu uz puno uvažavanje njene Ustavom definisane pozicije, te u skladu sa pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije između različitih nivoa vlasti u BiH, istaknuto je na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i ambasadora Njemačke u BiH Margret Uber.
Cvijanović - Uber - Foto: SRNA
Cvijanović - UberFoto: SRNA

Cvijanovićeva i Uberova razmijenile su mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na 14 prioriteta sadržanih u Mišljenju Evropske komisije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Tokom sastanka bilo je riječi i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, nabavci vakcina protiv virusa korona, te sprovođenju mjera i neophodnih reformskih procesa s ciljem ublažavanja negativnih efekata pandemije na privredu.

Na sastanku je konstatovano da je Njemačka važan spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, te izražena spremnost da saradnja u narednom periodu bude dodatno unaprijeđena, kako u sferi ekonomije, tako i u brojnim drugim oblastima.