latinica  ћирилица
02/03/2021 |  18:48 ⇒ 18:54 | Autor: SRNA

Šeranić-Ito: Kvalitetna i plodonosna saradnja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da je saradnja Srpske sa Јapanom posebno kvalitetna i plodonosna kada je riječ o obrazovanju u oblasti zdravstva.
Šeranić - Ito (foto: Ministarstvo zdravlja) -
Šeranić - Ito (foto: Ministarstvo zdravlja)

Šeranić je u razgovoru sa ambasadorom Јapana u BiH Makoto Itom podsjetio na značaj donacije Vlade Јapana koja je zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj poklonila sanitetska vozila, kao i na dobru saradnju u oblasti socijalne zaštite, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Nakon sastanka, Šeranić je prisustvovao potpisivanju grant ugovora Ambasade Јapana u BiH i Saveza slijepih Republike Srpske.

Ugovor su potpisali Ito i predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, a njime je predviđena podrška Јapana u nabavci tri brajeva štampača, licenciranih programa i deset redaka kojima će biti opremljen resursni centar Saveza slijepih Republike Srpske.

Suzić je naglasio da je značaj ove donacije veliki, jer će biti obogaćen rad biblioteke Saveza, a za korištenje savremenih štampača biće obučeno 60 korisnika, navodi se u saopštenju.