latinica  ћирилица
02/03/2021 |  19:07 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Bijeljina: SNSD želi da vodi pronatalitetnu politiku (VIDEO)

Skupština Grada Bijeljina sutra bi trebalo da usvoji budžet za ovu godinu od 51 i po milion maraka. Iz skupštinske većine koju predvodi SNSD najavljuju novčanu pomoć za svako rođeno dijete, znatnije zapošljavanje mladih i najveći budžet Agrarnog fonda u posljednjih 13 godina.
Bijeljina - SNSD, konferencija za novinare - Foto: SRNA
Bijeljina - SNSD, konferencija za novinareFoto: SRNA

Iz bijeljinskog SNSD-a najavljuju da će između ostalog, promovisati pronatalitetnu politiku, zapošljavanje mladih i uvesti subvenciju za roditelje čija su djeca u privatnim vrtićima.

- Predložićemo uvođenje novčane pomoći za svako rođeno dijete. Moramo pokazati solidarnost i da veća sredstva dobiju roditelji koji su nezaposleni i koji nemaju veća primanja - istakao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina i odbornik SNSD.

Zlatan Lazarević, odbornik SNSD, ističe da će budžet Agrarnog fonda biti veći.

- Ove godine će budžet Agrarnog fonda biti najveći od kako fond postoji u posljednjih 13 godina. Vodićemno računa o manjim poljoprivrednim proizvođačima - naglasio je Lazarević.

U SDS-u takođe najavljuju amandmane za povećanje sredstava za određene kategorije stanovništva. Između ostalog boračkim kategorijama, rvi, porodicama palih boraca, i penzionerima.

- Insistiraćemo i da se odvoji određena suma novca za zaštitu zdrave hrane i geografskog porijekla - poručila je Mirjana Orašanin, odbornica SDS-a.

Gradonačelnik Bijeljine ističe da će zbog neusvajanja rebalansa za prošlu godinu trpiti budžet za ovu.

- Dio obaveza za 2020. godinu koja su se morala isplatiti idu na teret 2021. , dakle od novca za 2021. godinu popunjavaju se rupe u 2020. zbog neurađenog rebalnsa - istakao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Iz SNSD-a poručuju gradonačelniku da je imao više termina za zakazivanje sjednice parlamenta na kojoj bi se usvojio rebalans.

- To nije novac koji je neko uzeo i odnio kući, on je i dalje tu. Kroz planiranje u ovoj godini se može dio toga popraviti i restruktiari - dodao je Đurđević.

IZ SNSD-a su najavili da će se razmatrati i pokretanje incijative za izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi.