latinica  ћирилица
02/03/2021 |  22:28 | Autor: SRNA

Vulin: Prije će nestati korona, nego mržnja i strah Turkovićeve

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će vakcine, koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio u Sarajevo, zaštititi hiljade građana BiH od korone, ali ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Biseru Turković niko i ništa ne može da zaštiti od njene pakosti, nezahvalnosti i gluposti.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Komentarišući izjavu Turkovićeve da je predsjednik Srbije u BiH donio vakcine koje su proizvedene u Indiji i da nemaju dozvolu za upotrebu u Evropi, Vulin je rekao da će prije nestati korona, nego mržnja i strah Turkovićeve od Vučića i Srbije.

Vučić je jutros doputovao avionom na Međunarodni aerodrom u Sarajevo gdje je dopremljeno 10.000 doza vakcina "Astra Zeneka", koje je Srbija donirala za imunizaciju građana FBiH.

Turković je izjavila da je vakcina "Astra Zeneka", koju je Srbija donirala Federaciji BiH /FBiH/, "veoma dostupna" i da se koristi, kako je rekla, uglavnom u siromašnim državama.

Ona je rekla da se vakcina "Astra Zeneka" proizvodi u Indiji i da je riječ o "vrlo jeftinoj i vrlo dostupnoj vakcini, koja nema dozvole za korištenje u EU"