latinica  ћирилица
03/03/2021 |  11:49 | Autor: TANЈUG

Snima se TV serija prema popularnoj knjizi "Deca zla"

Producentska kuća iz Beograda Firefly otkupila je prava na ekranizaciju popularnog trilera “Deca zla“ pisca i sudije Miodraga Majića, javili su iz te produkcije.
"Deca zla" Miodraga Majića - Foto: ilustracija
"Deca zla" Miodraga MajićaFoto: ilustracija

Scenario za buduću TV seriju od 10 epizoda napisan je tokom 2020. godine, a na proljeće se očekuje početak snimanja, u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

Kasting za glumačku podjelu je u toku, scenaristi TV serijala su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok će reditelji biti Ivan Stefanović i Vladimir Tagić.

- Od trenutka kada se roman “Deca zla“ pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je onaj prema kojem je po tekstu što prije potrebno snimiti seriju - izjavio je autor ovog bestselera Miodrag Majić.

On je naglasio da su čitaoci u priči prepoznavali slike, osjećali aktere i vizuelizovali njihove postupke.

- Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti. Uvjeren sam da će saradnja sa Firefly produkcijom iznjedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su vas u prethodnom periodu uzbuđivali i tjerali na razmišljanje - istakao je Majić.

Radnja ovog uzbudljivog trilera smještena je u Beograd, gdje se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara.

Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo, otvara se niz pitanja i događaja koji se moraju riješiti.

Potraga za ubicom uvodi publiku u svijet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike. Iako to u početku ne želi, protagonista Nikola Bobić postaje advokat optuženog, a kako istraga napreduje, on ulazi u igru koja će ga u potpunosti promijeniti.

- Veoma smo srećni što nam je Miodrag Majić ukazao povjerenje za ekranizaciju “Dece zla“, romana koji je oborio sve rekorde čitanosti i postao svojevrstan kult. Siguran sam da će i serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu - rekao je Boban Јevtić, kreativni direktor produkcije.

Produkcija Firefly i Telekom Srbija do sada su predstavili auditorijumu malog ekrana kriminalističke TV serije “Tajkun“ Miroslava Terzića, “Močvara“ Olega Novkovića i “Klan“ Bobana Skerlića, čije su druge sezone uveliko naručene i planiraju se za realizaciju.

Osim toga, navedene dvije produkcije su snimile i triler horor “Crna svadba“ Nemanje Ćipranića, melodramsku misteriju “Kalkanski krugovi“ Milana Karadžića i mini seriju “Porodica“ Bojana Vuletića, o posljednjim satima na slobodi bivšeg predsjednika Srbije – Slobodana Miloševića.

Takođe se pripremaju i TV serije pretežno prema književnim predlošcima: “Konstantinovo raskršće“ bazirano na romanu Dejana Stojiljkovića, “Gorila“ po čuvenom romanu Gorana Savkovića, “Frust“ reditelja Danisa Tanovića, u koprodukciji sa mađarskim partnerom “Joy Rider“ kao veliki međunarodni projekat, i “Fatalni saveznik“ – ekranizacija špijunskog romana britanskog novinara i pisca BBC-a Tima Sebastiana.