latinica  ћирилица
03/03/2021 |  11:59 ⇒ 11:59 | Autor: SRNA

Mihajlović: Ne razumijem negativne reakcije iz BiH na prijateljski gest

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ne razumije negativne reakcije jednog broja političara iz BiH na prijateljski gest Srbije - donaciju vakcina koje je u Sarajevu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

- Verujem da je Srbija djelima i primjerom pokazala put kojim treba da idemo, koji vodi u budućnost, a ne vraćanju u prošlost, te da su bolje od pojedinih političara to razumjeli građani koji žive u susednim državama - navela je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je Srbija, obezbjeđujući vakcine protiv virusa korona za svoje građane i pomažući svojim susjedima da i oni počnu vakcinaciju, pokazala na djelu kako izgleda odgovorno ponašanje jedne države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

- I onda kad se sve države zatvaraju u svoje okvire, i kad je pandemija virusa korona dodatno ogolila problem solidarnosti između država, Srbija je svojim primjerom pokazala da se može raditi i drugačije, da možemo biti solidarni i prema svojim susjedima - navela je Mihajlovićeva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je boravio u Sarajevu, gdje je na međunarodni aerodrom dopremljeno 10.000 vakcina Astra Zeneka koje je Srbija donirala BiH za imunizaciju njenih građana.