latinica  ћирилица
03/03/2021 |  13:03 ⇒ 13:20 | Autor: SRNA

Kličković: Neće biti teško dokazivati uznemiravanje na radu

Nacrt zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu ima za cilj da definiše šta je to uznemiravanje na radu i kako se zaštiti od tih pojava koje se manifestuju u više oblika, izjavio je načelnik Odjeljenja za rad, zapošljavanje, drugostepene inspekcijske poslove rada u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Rajko Kličković.
Rajko Kličković i Milorad Mitrović - Foto: SRNA
Rajko Kličković i Milorad MitrovićFoto: SRNA

Kličković je naveo da neće biti teško dokazivati uznemiravanje na radu s obzirom na to da novi zakon taksativno navodi sve pojavne oblike i radnje.

- Teret dokazivanja je isključivo na poslodavcu. Međutim teret dokazivanja da je bilo uznemiravanja drugog oblika radnika prema radniku moraće se dokazivati u postupku pred poslodavcem i drugim nadležnim organom - rekao je novinarima Kličković, prije početka javne rasprave o nacrtu ovog zakona koja se danas održava u Doboju.

Kličković je naveo da je nekada vrlo teško napraviti jasnu razliku i tumačenje između radnih naloga, subordinacije u procesu rada i samog izvršenja radnih zadataka, te ocijenio da novi zakon može da obezbijedi dovoljnu zaštitu od uznemiravanja na radu u odnosu radnika prema poslodavcu, poslodavca prema radnika i među samim radnicima.

Prema njegovim riječima, uznemiravanje na radu zakon tretira kao prekršaj, mada pojedini slučajevi mogu dobiti i teže kvalifikacije.

On je naveo da je sadržaj novog zakona, koji je tokom rasprave u Narodnoj skupštini Srpske dobio vrlo korektne prijedloge za njegovu korekciju, već dostupan na sajtu Narodne skupštine Republike Srpske i resornog ministarstva.

Rukovodilac Odsjeka za normativno-analitičke poslove u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Milorad Mitrović pojašnjava da uznemiravanje na radu mogu biti sve mjere i radnje preduzete s ciljem ugrožavanja dostojanstva radnika.

- Za postojanje odgovornosti nasilnika na radu potrebno je da, pored osnova, ima i uslov odgovornosti. Mora postojati namjera koja se najčešće definiše kao namjera da su radnje preduzete s ciljem uznemiravanja radnika - rekao je Mitrović.

On je naveo da su se zakonom nastojali nabrojati svi mehanizmi zaštite kod poslodavca i Agencije za mirno rješavanje radnih sporova i sudsku zaštitu, sa jasnim rokovima.

- Zakon se sprovodi kod poslodavca. Postupak je hitan i zatvoren za javnost. Što se tiče sudske zaštite, ima karakter radnog spora što će doprinijeti da se radnici više osnaže da pokrenu mehanizam zaštite - izjavio je Mitrović.

Sekretar Saveza sindikata Republike Srpske za regiju Doboj Zoran Đedović kaže da je prilikom izrade nacrta zakona vladala pozitivna klima između Vlade Srpske, poslodavaca i pravnog tima ovog sindikata, ali je izrazio zabrinutost za primjenu zakona u praksi i njegovu kontrolu od nadležnih službi.

- Kakva je perspektiva radnika u kolektivu ako on mora dokazivati da je uznemiravan. Radnici se žale sindikatu, mi se žalimo na inspektore, inspektorat se žali na zakonodavca. Zakonodavac iznad sebe ima Vladu ili politiku - rekao je Đedović.

Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici održanoj 11. februara donijela zaključak u vezi sa upućivanjem Nacrta zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu u javnu raspravu, koja će biti provedena do 16. marta.