latinica  ћирилица
03/03/2021 |  15:54 ⇒ 15:55 | Autor: SRNA

"Kvantas" ponovo uvodi misteriozne letove

Avio-kompanija "Kvantas" pokrenula je takozvane tajne letove kako bi pojačala domaći turizam u Australiji i izazvala nostalgiju.
Kvantas - Foto: RTRS
KvantasFoto: RTRS

Јednodnevna putovanja u kojima putnici ne znaju destinaciju prilikom ukrcavanja bila su popularna devedesetih godina prošlog vijeka.

"Kvantas" je bila jedna od prvih avio-kompanija koja je ponudila ove misteriozne letove, pri kojim avioni polijeću ili vraćaju se na isti aerodrom, obilazeći neke poznate lokacije u Australiji.

Istom taktikom ova australijska firma sada pokušava da privuče putnike da putuju avionima.

Misteriozni letovi planirani su sa tri aviona "boing 737", i to iz Brizbejna, Melburna i Sidneja, a cijena karte biće oko 577 dolara.

Avio-kompanije širom svijeta koriste različite strategije da pobijede krizu izazvanu pandemijom virusa korona. Tajlandska kompanija "Taj ervejz" najavila je ove sedmice da će smanjiti broj radnika za 50 odsto.

Kriza je dovela do bankrota, otpuštanja, a vlade mnogih država morale su finansijski da pomognu avio-industriji.

Avio-kompanije suočavaju se sa velikim padom broja putnika i zbog neujednačenog tempa vakcinacije širom svijeta, što samo otežava i dalje odgađa otvaranje granica, saopštila je Asocijacija azijsko-pacifičkih avio-kompanija /AAPA/.

U izvještaju AAPA ove sedmice, navodi se da je broj putnika u januaru bio samo četiri odsto od onog u januaru 2020. godine, kada je 33,5 miliona ljudi putovalo širom regiona.

Kompanija "Taj ervejz" saopštila je da planira da prepolovi broj zaposlenih u narednih nekoliko godina u okviru plana rehabilitacije firme.