latinica  ћирилица
03/03/2021 |  16:05 ⇒ 18:25 | Autor: RTRS

Šeranić: Značajno pogoršanje; Razmatraće se nove mjere (VIDEO)

Imamo značajnije pogoršanje epidemiološke situacije u Srpskoj, i raste broj pacijenata u bolnicima i Domovima zdravlja, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.
Alen Šeranić - Foto: RTRS
Alen ŠeranićFoto: RTRS

- Govorilo se o nepoštovanju mjera, ljudi ne nose maske na kulturnim i sportskim događajima, niti se ponašaju u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije. Na današnjem sastanku se razgovaralo se i o problemu kapaciteta Doma zdravlja u Banjaluci, oko vakcinacije koja slijedi - dodao je Šeranić.

Na Republičkom štabu će se razgovarati o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskim objektima bez obzira na broj kvadrata, kao i eventualnoj proslavi 8. marta.

- Isto tako razmatrali smo ponovo rad od kuće u svim institucijama gdje je to moguće. Komandant štaba Radovan Višković obratio se svim lokalnim zajednicima da je primijećeno da su pojedini štabovi izgubili potpuno funkciju, i da bi trebalo što prije treba da se vrate u pun kapacitet - naglasio je Šeranić na konferenciji za novinare.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske predložiće sutra Republičkom štabu za vanredne situacije dodatne mjere zbog značajnog pogorašanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona.

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić je rekao da su na UKC došli do zaključka da se povećava broj pacijenata koji zahtijevaju kliničko liječenje.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održao je danas u Administrativnom centru Vlade sastanak na kojem je razmatrana pogoršana epidemiološka situacija. Razmatrane su i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, direktor Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo, glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević, šef Tima za praćenje preporuka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.