latinica  ћирилица
03/03/2021 |  16:17 ⇒ 16:20 | Autor: SRNA

Sporazum o stipendiranju prakse za 21 učenika

 U prostorijama Srednje škole "28. juni" danas je potpisan sporazum o saradnji između opštine Istočno Novo Sarajevo i ove obrazovne ustanove o stipendiranju praktične nastave za 21 učenika.
Projekat pametnog grada u Istočnom Novom Sarajevu - Foto: RTRS
Projekat pametnog grada u Istočnom Novom SarajevuFoto: RTRS

U prisustvu učenika i roditelja potpisani su ugovori o stipendiranju devet učenika Srednje škole "28. juni", smjer tehničar elektronike, koji će obavljati praktičnu nastavu u kompaniji "Folksvagen" u Vogošći i 12 učenika ove škole, smjer turistički-tehničar, koji će obavljati praktičnu nastavu u "Mrkulić" kompaniji iz Sarajeva.

Zahvaljujući ovoj saradnji, učenicima je i ove godine omogućeno da pohađaju praktičnu nastavu u ovim renomiranim kompanijama, te steknu znanja koja će im biti odlična podloga za sticanje kvalifikacija i vještina potrebnih tržištu rada, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Opština Istočno Novo Sarajevo pružiće direktnu podršku učenicima, te je u budžetu obezbijedila sredstva za stipendiranje praktične nastave u iznosu od 4.200 KM.

Praktična nastava će se obavljati uz kontinuiranu stručnu podršku Srednje škole "28. juni", a prevoz učenika i ove godine obezbijediće opština Istočno Novo Sarajevo.