latinica  ћирилица
03/03/2021 |  18:32 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Bijeljina ostaje na privremenom finansiranju (VIDEO)

Bijeljina ostaje na privremenom finansiranju, jer je gradonačelnik Ljubiša Petrović, povukao Prijedlog budžeta iz skupštinske procedure zbog velikog broja najavljenih amandmana, kako je obrazložio odluku. Skupštinska većina, koju predvodi SNSD, takvu odluku je ocijenila nevjerovatnom, a Petrovića nazvala čovjekom, koji nema plan, ni strategiju razvoja Bijeljine.
Bijeljina - gradska uprava - Foto: RTRS
Bijeljina - gradska upravaFoto: RTRS

Velikim brojem najavljenih amandmana htjeli su mijenjati sopstveni budžet pripremljen još u oktobru od strane prethodne gradske administracije rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

- Sad žele nešto opet da tu mijenjaju, to je političko licemjerstvo, sterilna interesna grupacija koja posjeduje više funkcija među odbornicima - naveo je Petrović.

Koalicija "Dogovor za Bijeljinu", pripremila je amandmane na prijedlog budžeta koji predviđaju svega sedam procenata preraspodjele budžetskih sredstava, ističu u SNSD-u.

Petrović je, kažu, skinuo budžet s dnevnog reda i uskratio projektovanje kanalizacije u naselju Ledinci, subvencije mladima, potom roditeljima čija su djeca u privatnim vrtićima, prevoznicima školske omladine i mnoge druge pomoći određenim kategorijama stanovništva.

- On je gradonačelnik svih građana, a nema nikakav plan niti stratigiju razvoja Bijeljine niti se razumije u budžetsko poslovanje - smatra Miroslav Milovanović, šef kluba odbornika SNSD.

- Pomoć poljoprivrednicima u doba korone nije arčenje narodnog novca. Onaj ko savjetuje gradonačelnika nije dobronamjeran prije svega prema njemu, a samim tim i prema građanima Bijeljine - dodaje Zlatan Lazarević, odbornik SNSD.

Iz skupštinske većine su istakli i to da je Petrović povlačenjem odluke o budžetu uskratio najavljene amandmane odbornicima iz sopstvenih redova – odnosno Srpske demokratske stranke.

Slaviša Marković odbornik PDP-a zatražio je posebnu tematsku sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o, kako je rekao, projektima iz sporazuma Dodik – Mićić.

- Da vidimo šta se dešava sa tim projektima, šta je sa dvoranom od osam miliona KM, trga kod firme Elvako, šta je sa Đačkim domom - pita Marković.

- Sve što su Dodik i pokojni Mićić dogovorili u vezi projekata je na stolu i gradonačelnik je taj koji treba da pozove da se u normalnoj atmosferi razgovara - tvrdi Milovanović.

Skupštinska većina od 23 odbornika neće biti ikebana i ispunjavati Petrovićeve želje, ali koalicija je i dalje spremna na razgovor i pokušaj dogovora po svim pitanja koja su od značaja za građane Bijeljine, dodao je Milovanović.