latinica  ћирилица
04/03/2021 |  09:26 ⇒ 11:51 | Autor: RTRS

"Inspekcija da sankcioniše ugostitelje koji ne poštuju mjere"

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske - Horeka pozvalo je inspekcijske organe da sankcionišu sve neodgovorne ugostitelje koji ne poštuju mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo.
Horeka (foto: Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma "Horeca RS") -
Horeka (foto: Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma "Horeca RS")

Iz ovog udruženja navode da se ne smije dozvoliti da zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca ispašta cijeli sektor koji zapošljava oko 14.000 ljudi.

- Sa odgovornošću tvrdimo da ugostitelji u najvećoj mjeri i velikoj većini poštuju mjere i ponašaju se odgovorno i sigurno nisu dio problema kada je riječ o pogoršanju epidemiološke situacije. Sve mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo se poštuju i tako će biti i u budućnosti. Udruženje Horeka do sada je bilo dio rješenja, a tako će biti i ubuduće jer zdravlje stanovništva mora biti na prvom mjestu - rekli su u ovom udruženju.

Dodaju da turističko-ugostiteljski objekti širom Republike Srpske na sve moguće načine pokušavaju da održe poslovanje.

- Na ugostiteljima je velika odgovornost jer moraju voditi računa o svojim poslovima, radnicima i na kraju, gostima. Želimo biti dio rješenja i pomoći da se problemi prevaziđu, ali očekujemo i razmijevanje druge strane, odnosno institucija vlasti jer samo na taj način možemo se izboriti sa problemima sa kojima se suočava cijeli svijet - saopšteno je iz Udruženja Horeka.