latinica  ћирилица
04/03/2021 |  16:40 | Autor: SRNA

Višković: Inicijativa Privredne komore biće analizirana

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je zadužio resorno ministarstvo da analizira inicijativu Privredne komore Srpske za produženje uredbe o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju usluge smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskih gubitaka uzrokovanih pandemijom.
Radovan Višković (foto: twitter.com / Vlada_Srpske) -
Radovan Višković (foto: twitter.com / Vlada_Srpske)

- Znam da je došla ta inicijativa. Zadužio sam resorno ministarstvo da to analiziraju, čak da analiziraju samu uredbu da vidimo da možda taj obuhvat proširimo na neke druge subjekte, poput banja - rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, Vlada sada ima određene podatke ko su ti ljudi, koliko radnika zapošljavaju, koji su to privredni subjekti, koje su im šifre djelatnosti.

- Sada ćemo vrlo lako doći do podataka koliko treba novca za koji broj zaposlenih i koji period - dodao je Višković.

On je naglasio da će Vlada raditi kao do sada, svima će se izaći u susret u skladu sa mogućnostima i prateći i cijeneći poziciju istih tih privrednih subjekata u datom momentu.

- Koliko znam, o uredbi se prijavilo 180 privrednih subjekata od čega je njih 90 i nešto ispunjavalo uslove. Na kraju su se prijavljivali i oni koji nisu imali tu šifru djelatnosti, poput banja, a nisu bili tretirani uredbom - naveo je Višković.

On je dodao da je, prema informaciji koju ima, oko 50 privrednih subjekata dobilo 500.000 KM.

Na pitanje da li je upoznat sa problemom mještana Hrvaćana koji su nastali izgradnjom auto-puta, Višković je rekao da treba vidjeti da li je rađeno sve po projektno-tehničkoj dokumentaciji.

- Ako jeste i ako nešto nije urađeno, a trebalo je da se uradi, na strani sam građana da se to završi - rekao je Višković.